KILPAPURJEHTIJOIDEN KANSSA MERELLE 

Merellä oleminen ja veneet ovat ohjanneet Pasin ja Ville elämää nuoresta asti. Tutuiksi tulimme nuorina purjehduskilpailuissa, toisiamme vastaan kilpaillessa. Reilu kymmenen vuotta sitten aktiivinen kilpapurjehdus oli kummallakin muuttunut merenkulkualan koulutukseksi ja työksi. Siitä alkaen olemme työskennelleet yhteistyössä useissa valmennusprojekteissa.

Viemällä teidät merelle haluamme tarjota käyttöönne yhteisen vahvan osaamisemme kilpapurjehduksesta, miehistötyösketelystä sekä merenkulusta.

Pasi Palmu

Merikapteeni ja purjehdusvalmentaja

Kilpapurjehtijana menestyminen on ollut elämääni määrittävä tekijä yli puolet elämästäni. Kymmenen vuotiaana muutimme perheeni kanssa uuteen kaupunginosaan hyvin lähelle merta. Jo yläaste ikäisenä ymmärsin että meren merkitys elämässäni tulee olemaan pysyvä. Kaikenlainen liikkuminen ja oleminen merellä on ollut minulle aina tärkeää, niin purje- kuin moottoriveneellä, laivalla töissä tai vain rannalla ajan viettäminen. Kilpapurjehdus kasvoi merellä liikkuessa pikku hiljaa. Ensin kierrettiin kavereiden kanssa kyläkisoja ja nopeasti piti päästä mukaan suomenmestaruus- ja maailmanmestaruuskilpailuihin. Ensin oli tärkeää vain osallistuminen, nykyään voittaminen. Suomenmestaruusmitalleja on nyt yli viisitoista ja maailmanmestaruusmitaleja kolme. Into olla merellä ja purjehtimassa on edelleen vahva. Tervetuloa mukaan.

Ville Väresmaa

Yachtmaster  ja purjehdusvalmentaja

Olen kasvanut veden äärellä lapsuuteni kesät. Opin hyvän merimiestavan vanhalla kaavalla kädestä pitäen - isältä pojalle. Kilpapurjehdukseenkin minua oli opastamassa lapsuudessa varsin menestyneitä purjehtijoita iso joukko. Kun oikeat kaverit löytyivät, syveni nuoruusvuosina suhteeni purjehdukseen lähes pakkomielteiseksi. Kilpailumenestystäkin kertyi heti alusta alkaen, Kiitos kaikille hyville oppi-isille ja yhtä omistautuneille kavereille. Vuosituhannen vaihteessa päätin ottaa suuren askeleen elämässäni ja siirtyä kokopäivätoimiseksi purjehtijaksi. Tein Yachtmaster paperit puolen vuoden koulutuksessa Englannissa ja Karibialla. Tein kesäisin purjehdustöitä ja talvisin ompelin purjeita. Vuosituhannen alulla yllättäen minulle tarjoutui mahdollisuus valmentaa olympiatiimiä Pekingin olympialaisiin. Olympiavuosina 2005-2008 sain tehdä yhteistyötä maailman huippuvalmentajien ja purjehtijoiden kanssa ja ne vuodet antoivat valtavasti. Olympialaisten jälkeen työt ovat vieneet minut purjehduksen ääripäihin: Match racingiin, yksinpurjehdukseen, kantosiivillä "lentäviin" foiling veneisiin. Kiinnostukseni purjehduksen tekniikkaan ja dynamiikkaan tuntuu olevan loputon. Koko perheeni suhde mereen on erittäin läheinen. Työni on kuljettanut minua ympäri maailmaa ja olemme asuneet koko lasten elinajan jossakin saaressa, sekä Suomen että Karibian vesillä. Vesielementti on läsnä aina myös vapaa-ajalla varsin monissa muodoissa. Jos ennen olin ainoastaan hard-core purjehtija, niin nykyään olen myös kalastaja, moottoriveneilijä, sukeltaja ja surffaaja.

Kimmo Kääriä


Business/executive/team coach, yritysjohtaja, kilpapurjehtija


Purjehdus ja merenkävijyys on Kimmolla verissä, onhan hänen sukunsa täynnä merimiehiä, mm. isosetä, joka oli ensimmäinen Atlantin yli yksin purjehtinut suomalainen. Kilpapurjehduksen ja aktiivisen veneilyn ohella Kimmo on kokenut yritysjohtaja ja liikkeenjohdon konsultti, joka on pitkälle kouluttautunut coach. Hän on erikoistunut johtajien, johtoryhmien ja tiimien valmentamiseen. Kimmo toimii yrittäjänä www.ok5.fi -palvelun puitteissa muiden huippuvalmentajien kanssa.
Hän on arvostettu ja pidetty puhuja, kouluttaja ja valmentaja, joka ammentaa oivalluttavia esimerkkejä laajasta ja monialaisesta kokemuksestaan - sekä tottakai purjehduksesta! Kimmolla on erityinen kyky kytkeä menestyvän purjehduksen ja purjehdustiimin lainalaisuudet yritysmaailman toimintaan ja peilata näiden yhtäläisyyksiä ja eroja. Saatte paitsi konkreettista kehitystä tiimillenne ja työyhteisöllenne niin myös mielenkiintoisen lisäoivalluksen purjehduksellenne.
Purjehduspäivän yhteydessä Kimmo voi toimia tiimipäivän vetäjänä, työpajatyöskentelyn fasilitoijana ja/tai valmentajana. Teemat ovat räätälöitävissä tarpeidenne mukaisesti. Erityisen pidettyjä ovat olleet: menestyvän tiimin elementit, uuden tiimin ryhmäytyminen, tuloksellisen tiimin dynamiikka, luottamus, konfliktinavigointi, vuorovaikuttaminen, johtaminen, ilmapiirin johtaminen ja työhyvinvointi.

Teamsailing | Kaikki oikeudet pidätetään 2019
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi!